ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

miércoles, 1 de febrero de 2012

em sento a gust amb tu

El dinamisme afectiu es tradueix per l'expressió “em sento a gust amb tu”. L'expressió tradueix un sentiment de confort psicològic en presència d’ algú cap a qui experimenta sentiments de simpatia, d'estima, de tendresa, de calor, de dolçor, o de confiança.

Una vegada enamorada, la persona segueix conreant la seva capacitat d'afecte; fins i tot és probable que el seu registre afectiu s'ampliï i que d'això es beneficiï un nombre creixent de persones. Però, de totes les seves experiències afectives, cap arriba a la intensitat de la qual viu en presència de la persona de la qual s'està enamorat.

El vincle psicològic que es crea en l'experiència del enamorament adopta la forma de l'exclusivitat, que es tradueix en l'expressió “és amb tu amb qui em trobo a gust”. L'expressió no és completament exacta, ja que tota persona pot també sentir-se a gust en presència dels seus amics, però aquí se subratlla el caràcter exclusiu de la vinculació afectiva tal com la viu amb aquesta persona de la qual se sent enamorat.

L'exclusivitat afectiva explica també per que una relació amorosa no pot desenvolupar-se a distància o sense el tu a tu perllongat. Estant com estan en el centre d'aquesta relació amorosa la dimensió física i la capacitat de plaer, dues persones no poden seguir enamorats si no es concedeixen mútuament temps per a estar junts o si les circumstàncies els separen durant un temps excessiu.

No hay comentarios: