ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

jueves, 6 de octubre de 2011

La gelosia és el germà de l'amor, com el diable és germà dels àngels.

Ens molesta quan la nostra parella està parlant amb altres persones del nostre mateix sexe? Sentim que en qualsevol moment ens pot abandonar per algú?.
Aquests són alguns dels símptomes de la gelosia, però existeixen molts més, com per exemple l'augment de desconfiança en la nostra parella, tot ens sembla un factor perquè els nostres dubtes creixin, alguna mirada, algun comentari… i vam passar a voler controlar cada vegada més la seva vida, on va, amb qui, què fa quan no està amb nosaltres…. La situació s'arriba a fer insuportable per als dos membres de la parella i el pitjor de tot és que, o es posa remei, o es pot arribar a un punt insostenible en el qual s'acabi tot. La persona que té gelosia sofreix molt, però la parella no sofreix menys.
En molts dels casos d'inseguretat en la parella, és realment la persona que sent gelosia la qual no té seguretat en si mateixa, pel que és incapaç de sentir que els altres van a tenir confiança en ella, voler-li, tenir-li en compte com es mereix... El camí adequat és la comunicació, no la vigilància que fa que es trenqui qualsevol tipus de comunicació i expectatives de millorar la relació.  
L'inconvenient de la gelosia és que poden arribar molt lluny i mai per bon camí: quan més gelós s'està, més es tendeix a asfixiar a l'altre amb preguntes i afirmacions que la majoria d'elles són suposicions sense base alguna. Quan la gelosia s'apoderen de les persones, no respecten gens, no hi ha raons, però "ens sentim tan segurs del que no veiem, que no hi ha ningú que ens pugui convèncer en cas contrari". Qualsevol comentari que ens facin de fora com més negatiu sigui, més creïble serà per a nosaltres encara que hagi estat inventat ja que alimenta el cercle on ens hem ficat.
Tots hem d'aprendre a evitar la gelosia i intentar localitzar l'origen de la gelosia, ja que poden generar una situació de monotonia en la parella.


No hay comentarios: