ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

jueves, 2 de junio de 2011

Catalunya...Primera destinació turística de l'Estat

Catalunya s’ha erigit com la primera destinació receptora de viatgers als establiments hotelers de l’Estat i la tercera en pernoctacions, per darrere de les Canàries i Andalusia. 
S’han rebut 1.446 mil viatgers (19,5 % del total), que han generat 3.872 mil pernoctacions (17,1 % del total), i una estada mitjana de  2,7 pernoctacions/viatger. 
Els resultats interanuals respecte l’abril del 2010 han estat creixents (7,2 % de viatgers i  9,8 % de pernoctacions).
Pel que fa a la composició de la demanda s’ha distribuït bastant paritàriament entre els mercats, amb un cert predomini del mercat estranger (59,3 % de viatgers i 62 % de pernoctacions).
Catalunya ha facturat de mitjana uns 73,4 euros per habitació ocupada (ADR), essent la tercera comunitat autònoma amb major volum d’ingressos, per darrere de la Comunitat de Madrid i Canàries, superant la mitjana de l’Estat (67,2 euros). Aquests ingressos mitjans per habitació ocupada han estat creixents respecte l’any passat per aquestes dates (2,4 %).
Els establiments hotelers catalans han ingressat uns 43,2 euros de mitjana per habitació disponible (RevPAR), essent la tercera comunitat autònoma amb major volum d’ingressos, per darrere de les Canàries i la Comunitat de Madrid, superior a la mitjana de l’Estat (37,8 euros), i registrant un increment interanual del 9,6 %.No hay comentarios: