ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

lunes, 20 de junio de 2011

Casa Batlló

Aquesta façana coberta de mosaics d'esplèndids colors és probablement la mes suggestiva, creativa i original de la ciutat.

Les balconades semblen fragments de cranis amb les obertures dels ulls i el nas.

Les columnes de la tribuna del primer pis semblen ossos humans.

El disseny d'aquesta teulada és un dels mes característics de Gaudí per a edificis urbans, culminat perquè uneix aquesta forma ondada que recorda l'esquena arquejada d'un drac; està recobert de teules ceràmiques que semblen escates.

Aquesta original teulada acull en el seu interior una gran golfa en la línia del de Bellesguard. La solució per al conjunt de la golfa i la teulada que ho cobreix, servirà mes tard a Gaudí com base per a la culminació de la seva mes important i última obra civil - La Pedrera, situada en el mateix Passeig de Gracia un poc mes dalt - on duu fins a les seves últimes conseqüències aquesta tècnica. Tots aquestes golfes estan construïts amb maó vist, disposat en forma d'arcs amb una gran força de sustentació.

La teulada té una torre amb la creu de quatre braços típica de Gaudí.

L'interior és també molt imaginatiu i presenta uns elements decoratius molt variats com mobiliari, vidrieres decorades, elements de ferro forjat, llars, etc.

Gaudí va dedicar una especial atenció al primer pis amb una especial disposició dels sostres, una decoració amb formes autènticament originals i unes peces d'un disseny molt cuidat.

No hay comentarios: