ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

martes, 10 de mayo de 2011

Un clau en treu un altre?

La popular dita que “un clau en treu un altre”, no sembla funcionar molt bé. Si treus el clau amb un altre, el forat s'engrandeix i després cal ressanar la paret, per a evitar que el teu bell quadre acabi en el pis, trencat o maltractat.
Igual succeeix amb les relacions. Cal guardar un temps de duel, el mateix que implica prendre un temps per a tu. Quan vam acabar una relació el millor és donar-nos temps per a revisar en què va fallar: en què ens hem equivocat?, què faríem igual? què anem a permetre i què no?
Generalment, vam acabar una relació perquè ens sentim ferits, maltractats, avorrits i/o defraudats; està comprovat que les persones som éssers de costums i confort. El canvi ens desagrada, atès que ho vivim com una amenaça a la nostra estabilitat i benestar. Qualsevol canvi, per petit que sigui, és un generador d'estrès.
Canviar de casa, de cotxe o d'ocupació genera tot un seguit de respostes en el nostre cos. L'adrenalina flueix, per a preparar l'atac. El nostre cos es ressent i comencem a tenir trastorns de somni, d'alimentació, de digestió, etc.
Quan som nosaltres què deixem a l'altra persona, vam sentir un alleugeriment momentani, doncs la font del nostre neguit s'allunya.
No obstant això, patim enuig, negació, tristesa, frustració, decaïment o una necessitat de mostrar-nos eufòrics en tot moment. La persona que acaba la relació, semblés sortir endavant més ràpid, però un temps després es presenten els dubtes. Vaig fer el correcte?, hauria hagut d'intentar-ho més?, si m'hagués adonat hagués modificat… i aquest procés ens duu a sentir-nos covards, temorosos o dubtosos de si vam deure, o vam haver pogut salvar aquesta relació.
Quan és l'oposat i som a qui van deixar, hem de viure amb l'autoestima fràgil, temorosos de no ser suficientment “bons”, per a ningú.
Travessem totes les etapes abans esmentades i davant la imminent ruptura, hem de recomençar la nostra recerca del ser estimat. Al final vam fer tot el possible i no va funcionar.

No hay comentarios: