ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

domingo, 1 de mayo de 2011

Relacions personals. Comunicació

Si volem tenir èxit en la vida hem de saber conrear les relacions personals, per a això és primordial saber comunicar-nos.
La comunicació és el procés humà més important després del de l'alimentació. La comunicació dolenta ha estat causa de divorcis, baralles entre familiars, amics i fins a guerres.
Però no només hem de comunicar-nos bé, també hem de fer-lo amb empatia. El més important de la comunicació és saber escoltar, escoltar amb les oïdes, amb el cor i amb el cervell, obrir-nos a entendre el que volen dir-nos.
Generalment escoltem amb ganes de parlar, hem de, evitar la temptació de parlar de la nostra pròpia història, perdre una mica la nostra pròpia importància i deixar de defensar el nostre punt de vista. Col·locar-nos de manera sincera en el lloc de l'altre. Això s'assoleix amb entrenament ja que l'egoisme humà està arrelat en nosaltres. Els éssers humans tenim la tendència d'escoltar amb ganes de parlar de nosaltres mateixos, de la nostra història i segons els nostres paradigmes.
També hem d'escoltar tots els punts de vista sense apegar-nos a cap. És així com entenem bé el que ens volen dir, així mantindrem la nostra ment lliure i podrem veure oportunitats i nous camins per a l'enteniment.

No hay comentarios: