ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

viernes, 6 de mayo de 2011

Consideració amb la parella

Tots ens necessitem mútuament. És més intel·ligent tractar-nos amb consideració. El plantejament és ben senzill: si vull sentir-me comprès, intentaré comprendre a l'altre. Si vull sentir-me respectat, respectaré als altres. I si vull sentir-me estimat, començaré per estimar-me a mi mateix i als altres.
A la persona amable li és aconsellable que no traspassi el límit que la converteixi en servil o sobreprotectora. Per als què tenen la sort de conviure amb persones amables el consell és que no abusin d'aquest bon caràcter i «es carreguin la gallina dels ous d'or». El cor de les persones amables té un límit.
La persona amable no és sinònim de persona insulsa, passiva o depenent. Pot ser divertida, dinàmica, alegre, amb caràcter (bé gestionat), creativa, etc. Cadascuna d'aquestes característiques té nom propi i cognoms, i per tant un tractament diferent.
L'amabilitat es pot i s'ha d'ensenyar. Una parella, una família o qualsevol grup en el qual predomini l'amabilitat és eficaç, i per tant els seus membres desitgen romandre en ell i aportar una mica al mateix, en lloc de voler abandonar-lo.
Definitivament, quan un ama i és estimat, quan dues persones amables tenen la sort de coincidir en el camí, no importa de quin nivell de relació estiguem parlant, el passeig es converteix en una experiència memorable. Com tot el que té de bo la vida, una vegada que sabem què és realment l'amabilitat, i l'experimentem, és gairebé impossible renunciar a ella.

No hay comentarios: