ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

viernes, 13 de mayo de 2011

Cibercondria

Segons Wikipedia la cibercondria és un neologisme mèdic que es refereix a aquelles persones que teclegen els símptomes que pateixen en un cercador d’Internet en comptes de consultar-se a un metge.
El terme sorgeix quan els doctors constaten com els arriben pacients amb autodiagnòstics sovint errats. Altres possible desenllaç és una perillosa automedicació per part del pacient.
Al meu entendre la hipocondria sempre ha existit, però ara resulta de més fàcil accés a les persones que la sofreixen gràcies a la quantitat d’informació recollida en la xarxa. Estaríem parlant doncs d’una hipocondria cibernètica.
La xarxa proporciona l’accés a una abundant font d’informació mèdica. Aquesta informació va des del més lleu dels casos al més greu. Un estudi portat a terme per Microsoft suggereix que autodiagnosticar-se mitjançant una recerca en Internet condueix amb freqüència a concloure el pitjor sobre el mal que el afligeix. Ek hipocondríac cibernètic sol sempre escollir el pitjor dels mals. Per aquest malalt un mal de cap seria el símptoma d’un càncer cerebral.
Això fa que, en les consultes dels metges, hagi més pacients amb actituds hipocondríaques que creuen tenir una malaltia greu, quan en realitat simplement és un mal de cap que es sanaria amb una aspirina.
De totes maneres, hem de tenir clar que per molta informació que estigui al nostre abast, mai s’haurà de substituir la relació de confiança entre metge i pacient.

No hay comentarios: