ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

domingo, 10 de abril de 2011

Tècniques de superació

El que cal evitar costi el que costi és la dependència, quan ja no hi ha una relació amorosa. És a dir, intentar allargar el llaç amb l'esperança que tot torni a ser com abans, quan ja ens han expressat el desig de separar-se de nosaltres.
La tristesa és el sentiment que més ens paralitza en una ruptura sentimental. Tot ens recorda a aquesta persona: llocs, situacions, cançons... Els nostres plans, desitjos i somnis s'han anat amb la nostra parella i això ens ompli d'inseguretat i tristesa pel que fa al futur.
Ens preguntem si alguna vegada trobarem a algú amb qui compartir la nostra vida o si estarem sols per a sempre...
El primer pas per a superar el dolor serà acceptar que estem trists.
No oblidem que el pitjor que podem fer és reprimir les emocions. No obstant això, no devem permetre caure en una depressió o en l'amargor. Evitar pensaments del tipus: "sense ell o ella res mereix la pena", "mai ho superaré".
Altra forma d'exterioritzar el que sentim en aquest moment és visualitzar a la nostra ex parella asseguda enfront de nosaltres i expressar-li el nostre empipament.
També es pot escriure-li una carta, explicant-li tot el dany que ens ha fet i l'empipat/da que estem. Una vegada ens haguem esplaiat, cremarem la carta ja que, el simple fet de contemplar el nostre empipament convertit en fum ens ajudarà a sentir-nos millor.
Una manera de saber com ens sentim és escriure un diari. En ell podrem alliberar els nostres sentiments i pensaments sobre la ruptura, la nostra nova situació... Escriure una mica cada dia ens ajudarà a comprendre'ns i ens farà sentir millor a l'instant.
Tractem de veure el costat positiu i repetint-nos: sortiré endavant. Siguem conscient que podem aconseguir-lo.
No podem canviar el passat, així que no ens castiguem amb aquest tipus de pensaments i posem tota la nostra energia en el present.
Si vam ser nosaltres qui vam posar fi a la relació o vam propiciar la ruptura no cal sentir-nos culpables però si cal assumir la nostra decisió.

No hay comentarios: