ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

martes, 5 de abril de 2011

RELACIONS HUMANES AMOROSES

En la fase amorosa es barreja un component de màgia i idealització. És un estat que pot resultar molt positiu des del punt de vista psíquic, espiritual i biològic. L'amor pot ser meravellós amb respecte, amb prudència, amb llibertat...
Escriure sobre les relacions humanes és un assumpte molt seriós. Especialment perquè al meu entendre, opera la racionalitat i l'afectivitat. Som persones adultes i d'acord a l'experiència, una dosi de racionalitat al moment de la nostra elecció afectiva és una garantia d'èxit. En principi, és important conèixer-nos a nosaltres mateixos per a estar llestos i oferir TOT el millor de nosaltres.  Sempre busquem persones i tenim un llistat molt gran de pretensions. Busquem la perfecció. Aquí, dos errors: la idealització de l'ésser i la recerca “per se”.
La nostra ment elabora un model i ho mantenim durant anys. Crec que si ens coneixem a nosaltres mateixos, tenim en pau el nostre cor i vivim una agradable vida, és possible que en el camí apareguin éssers molt similars a nosaltres que realment desitgin compartir aquest camí. Crec que l'elecció de la parella no és una recerca constant i desenfrenada. No hem de desesperar pel pas del temps ni tampoc alimentar l'instint. No és saludable una vida desordenada i sense afecte. No és bo per al nostre esperit. L'efímer solament deixa sabors amargs. L'efímer satisfà una necessitat i després apareix un buit existencial que ha de remeiar-se. Busquem llavors, la tranquil·litat de l'ànima i millor, preparem el nostre ésser per a rebre a l'amor.
Altra qüestió que mereix comentari és sobre aquesta afirmació que escolto freqüentment " els pols oposats s'atreuen ". No crec que persones bé diferents puguin entendre's. Potser, al principi però, al pas del temps, aquestes notes que crèiem interessants, es converteixen en diferències irreconciliables.
Un aclariment. Quan descric les diferències, faig referència als mateixos valors, les mateixes creences quant a la percepció de la vida, no socials ni religioses. En l'amor, no existeixen aquest tipus de fronteres. Busquem la perfecció. Aquí, dos errors: la idealització de l'ésser i la recerca en si.

No hay comentarios: