ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

lunes, 18 de abril de 2011

Relació malalta

La parella experimenta, igual que qui la compon, episodis de tristesa, depressions, fatigues, estancaments, ràbia i fastig, més un sense fi d'emocions que, malament manejades –o encara pitjor, ignorades–, poden derivar en una confrontació sense treva, l'agonia d'un amor que en principi semblava florir.
Oblidem que la relació està viva com les persones, i que també s'emmalalteix, de vegades de dolors passatgers, de vegades de dolors fulminants, o de vegades de dolors crònics que ni tan sols acaben en la mort però que si deterioren la qualitat de vida fins a nivells inimaginables.
Quan la relació es converteix en una patologia crònica, els seus dos membres comparteixen no un vincle tendre i tebi, sinó una condemna. És típic trobar en teràpia a dones i homes que s'acosten amb un profund esgotament del seu amor, fins i tot amb una pal·lidesa física que correspon a aquesta desgana o malaltia. Persones que estan lligades a vincles febles i que temen trencar-los perquè creuen que tenen una possibilitat de restablir-lo –encara que fan poc per aconseguir-lo–, o perquè tenen un profund temor a la solitud.

No hay comentarios: