ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

miércoles, 6 de abril de 2011

M'ESTIMARÀ A PESAR DE LA MEVA SITUACIÓ?

“Res és permanent, tot es transforma”, resa una llei física. Val la pena viure i apostar pel futur, on ens esperen un sense fi de possibilitats variades en tots els camps. Una excel·lent manera de descobrir novament la claredat és amb companyia.
Per a transitar el procés de sortida d'aquesta situació tan dura, primer és necessari acceptar-la. L'acceptació implica entendre totalment que, en efecte, això tan temut o completament inesperat va tenir lloc, i ens està succeint a nosaltres. Encara que no ho mereixem, no vulguem o no sapiguem què fer, sí, ens està passant. En la mesura que puguem, al nostre temps, descriguem la situació en primera persona. Una vegada que ens acostumem a aquesta nova realitat, el dolor anirà quedant enrere.
Acceptació implica també perdonar-nos incondicionalment. Pels alertes que no vam voler o no vam poder veure. Per la negligència o l'extrema innocència que vam actuar. Per haver confiat a cegues en nosaltres mateixos o en altra persona. Per no haver escoltat el que ens deien, o per haver callat les nostres pròpies veus internes.  L'acceptació és el pont que ens porta del dolor a la pau interior. Ens connecta amb la nostra condició d'éssers humans, fal·libles, amb errors i defectes, igual que totes les persones que ens envolten.
Assumir els errors com propis ens aporta claredat de consciència. L'auto-coneixement és essencial en la recerca de l'equilibri psicofísic. 

No hay comentarios: