ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

martes, 19 de abril de 2011

DIVORCI TOTAL ?

Cada vegada amb més freqüència, els divorcis no són vistos com un fracàs sinó com part d'un procés de resolució de conflictes insalvables, la qual cosa no vol dir que la gent es casa amb l'expectativa del divorci com sortida a qualsevol discussió.
La majoria de les parelles es casen pensant que es coneixen, però la convivència quotidiana, els imposa una realitat difícil de manejar. Surten a la llum defectes, pors, dificultats, costums que poden ser desconegudes per a ambdós cònjuges.
Creiem que les diferències entre les persones poden fer nodrir, créixer i madurar si aquestes assoleixen integrar-les juntament amb els aspectes que comparteixen en comú. No obstant això, hi ha diferències que poden separar insalvablement.
L'experiència assenyala que només l'amor i l'afecte cap a la parella no basten per a sostenir a un matrimoni, fan falta altres elements que condicionen una major estabilitat, com ho són la bona comunicació, el tenir projectes vitals comuns, l'enteniment sexual, el companyerisme, el plaer de tenir fills, l'equilibri personal i familiar, l'harmonia assolida a través d'acumular experiències compartides, entre altres factors. Quan falten la major part dels ingredients, la supervivència del matrimoni es posa en joc i es planteja com una alternativa el divorci.
La paraula divorci inclou dissolució, ruptura de vincles i acords. Implica dividir. Però quan hi ha fills no hauria de donar-se l'anul·lació completa de la relació, perquè encara quan es dissol la vida en parella i ambdues persones poden tenir la llibertat de triar a una altra, queda un llaç a través dels fills que permetrà, si es duu bé la relació, que els fills creixin amb les dues figures parentals involucrades en les seves vides, encara que no estiguin físicament presents. No obstant això, la separació entre els cònjuges inclou la part física, legal, sexual i la més difícil de totes, l'emocional, en virtut que moltes parelles es divorcien, però segueixen unides afectiva o psicològicament. Unes altres, per contra, a pesar de no haver-se separat físicament, estan divorciats en els seus afectes. No sempre es dóna el divorci total.

No hay comentarios: