ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

jueves, 24 de marzo de 2011

SENSE RANCUNIES NI ODIS

Moltes parelles un cop separades, mai més es tornen a veure, unes altres mantenen unes relacions fredes i distants, carregades de ressentiment, unes altres s'odien i converteixen cada trobada en una batalla sense treva ni armistici. Després de compartir llit, somnis i moltes coses amb l’altra persona durant cinc, quinze o més anys, la ruptura definitiva i angoixant no beneficia a ningú i perjudica a tots. Més, quan en la majoria existeixen nens pel mig que, a pesar de les diferències entre l'home i la dona, segueixen sent tan fills de l'u com de l'altre. Tret que la separació es produeixi per causes extremes, quedar bé amb el/la "ex" té molts avantatges, no cal dividir entre dos una part de la vida, ni renunciar als bons records -perquè la meitat siguin de l'altre-, ni demanar als amics comuns que triïn "un o altre", ni amargar-los la vida als nens.
Està comprovat que els pares divorciats que fomenten una bona comunicació entre ells, permeten una millor adaptació als seus fills, i això implica menors pèrdues per a tots els involucrats. És bé recordar les qualitats d'aquesta persona amb la qual hem conviscut i respectar la relació dels fills amb ell. Moltes dones tracten de venjar-se i allunyar als seus fills dels seus pares, la qual cosa és molt perjudicial.
Quan la parella de pares divorciats es comporten bé, poden decidir entre els dos tot el relacionat amb els fills, estar disponibles per a qualsevol cosa que tingui a veure amb ells, des d'assistir a les reunions de pares en el col·legi fins a dur-los al metge.
Moltes mares, pel bé dels seus fills, se sobreposen al sentiment de rancor causat per l'oblit. D'aquesta forma, no són només els nens els quals surten guanyant, sinó també els membres de la parella. La dona se sent donada suport i protegida en la seva tasca de mare, perquè així com fan falta dues per a portar un fill al món, també són necessaris dos per a criar-los.
Les bones relacions amb el/la "ex" permeten que la dona es reservi una parcel·la del seu temps per a refer la seva vida. D'altra banda, a l'home li permet sentir-se part important en la vida dels seus fills i no quedar totalment "exclòs".


No hay comentarios: