ROSESGUIDE

ROSESGUIDE
MI WEB

jueves, 12 de julio de 2007

El 80% del sou m'ho gasto en Prostitutes i Alcohol, la resta ho malgasto.

Aproximadament uns 17 milions d'espanyols, estan exempts del pagament de l'Impost de Successions i Donacions, la resta d'espanyols, això és, més de 25 milions, si estan obligats a pagar-lo.

Aquest greuge comparatiu a més de crear una clara divisió entre comunitats, la veritat és que limita el creixement econòmic i familiar. El problema està en el fet que segons la Constitució espanyola, tots els ciutadans som iguals i ens atorga a tots per igual els mateixos drets i obligacions, llavors, perquè una persona que viu en una comunitat ha de pagar un impost que en una altra del costat està exempta. A més es trenca el principi d'igualtat que tots els ciutadans tenim davant Hisenda.
S'ha de tenir en compte la baixa incidència que aquest impost té en els pressupostos de les Comunitats però no obstant aquesta quantitat representa un minvament en la capacitat econòmica dels hereus o receptors de la donació.
L'ESTAT, LES COMUNITATS AUTÒNOMES I ELS AJUNTAMENTS ens apliquen una infinita quantitat d'impostos, càrregues i taxes pel que després d'haver-lo pagat tot, els diners o propietats que una persona posseïx no haurien de ser gravades amb més impostos si aquesta persona ja sigui en vida o quan mor, lliuri a la seva família directa el fruit de l'esforç i del treball de tota una vida.
El problema radica que des de fa uns anys la gestió de l'Impost de Successions i Donacions està cedida a les Comunitats Autònomes, pel que els ciutadans d'algunes Comunitats, tenen la sort de no haver de pagar per alguna cosa pel que altres ciutadans si han de pagar.
Els ciutadans de Navarra, País Basc, Madrid, Balears, Castella-Lleó, La Rioja, Cantàbria i València, estan exempts o paguen unes quantitats molt reduïdes, mentre que la resta d'espanyols han de pagar quantitats molt elevades, arribant en alguns casos a posar en dificultats econòmiques als hereus per a plantar cara al pagament de l'impost.
Creo que s'hauria de demanar la total supressió sense límits ni condicions en tota Espanya de l'Impost de Successions i Donacions, i per això desitjaria que algun polític m'expliqués perquè uns ciutadans paguen per alguna cosa pel que uns altres no paguen gens.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Pel mateix motiu que els suecs paguem més impostos que nosaltres i els americans menys...

certificado dijo...

Que et refereixes amb aquest comentari?.

No ho sé molt bé.

Tant els suecs com els americans semblen tenir un nivell diferent al nostre. No em refereixo a nivell de vida, ja que nosaltres vivim millor. No creus?